poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Przepis na pyszną tartę owocową

potrzebne rzeczy:
1/2 kostki margaryny ok. 125g
1/2 szklanki cukru
1 żółtko
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (trosze mniej)
1 i 1/2 szklanki mąki tortowej
krem do tortu dr.Oetker
300 ml mleka
100 g masła
owoce

przepis :
do miękiej margaryny dodajemy cukier, żółtko, prosze do pieczenia i mąkę.
Ciasto ugniatamy ręką, aż do uzyskania gładkiej masy. Gdy ciasto jest zby tłuste
dodaj troszke mąki. Teraz rozwałkój ciasto cienko, przenieś ciasto na forme
(wcześniej ją wyzmarój tłuszczem) zwijając rozwałkowane ciasto na wałek
i powoli rozkładaj je na formie. Zrób dziurki widelcem lub wykałaczką na
spodzie ciasta, potem połuż na ciasto papier do pieczenia, wsyp na niego
groch aby ciasto w trakcie pieczenia nie urosło. Włóż ciasto do nagrzanego
do 200-225°C. Piecz je przez ok.15-25 minut. Wyjmij do ostudzenia.
Przygotuj krem według etykiety na opakowaniu kremu. Wylej je na ciasto
i wygładź. Na końcu udekoruj je swojimi ulubionymi owocami. Ciasto
najlepiej przechowywać w lodówce z powodu kremu.

                                                                                          smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz