potrzebne rzeczy:
babeczki Dr. Oetker
olej
2 jajka
woda
niebieski barwnik
ser mascarpone
cukier puder
śmietana 30%
wiórki kokosowe
biała i gorzka czekolada
ciastka pieguski
przygotowanie:
ciasto na babeczki przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu,
wstawić do piekarnika na ok. 15-20 mintu w temp.175°C. W trakcie pieczenia
roztopić białą i gorzką czekoladę i zrób oczy. Przygotuj serek do babeczki
ubij 200ml śmietany i dodaj 2 łyżki cukru pudru, gdy śmietana będzie już
ubita dodaj do niej mascarpone 250g i zmiksuj na najwyższych obrotach przez
ok.1-2 minut, dodaj parę kropel barwnika i pomieszaj. Teraz robimy posypkę
do kokosu dodajemy pare kropel barwnika mieszamy razemi gotowe.
Gdy babki są już ostudzone wyciąć dziurkę na włożenie ciastka i posmarować
babeczkę serkiem, posypać kokosem na końcu położyć oczy.
smacznego!
babeczki Dr. Oetker
olej
2 jajka
woda
niebieski barwnik
ser mascarpone
cukier puder
śmietana 30%
wiórki kokosowe
biała i gorzka czekolada
ciastka pieguski
przygotowanie:
ciasto na babeczki przygotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu,
wstawić do piekarnika na ok. 15-20 mintu w temp.175°C. W trakcie pieczenia
roztopić białą i gorzką czekoladę i zrób oczy. Przygotuj serek do babeczki
ubij 200ml śmietany i dodaj 2 łyżki cukru pudru, gdy śmietana będzie już
ubita dodaj do niej mascarpone 250g i zmiksuj na najwyższych obrotach przez
ok.1-2 minut, dodaj parę kropel barwnika i pomieszaj. Teraz robimy posypkę
do kokosu dodajemy pare kropel barwnika mieszamy razemi gotowe.
Gdy babki są już ostudzone wyciąć dziurkę na włożenie ciastka i posmarować
babeczkę serkiem, posypać kokosem na końcu położyć oczy.
smacznego!
Świetny przepis
OdpowiedzUsuńZrobiłam i stwierdzam, że babeczki są pyszne
Pozdrawiam